Nieuws

 

Nieuwsbrief HouwenPlant

De afgelopen 4,5 jaar hebben we hard gewerkt aan het neerzetten van een ‘nieuw’ HouwenPlant. We vonden het tijd worden om onze klanten maandelijks te informeren over ons bedrijf, onze producten, de nieuwste collecties aan toegevoegde waarden, rasintroducties en meer. 

Lees meer
 

Nieuw! Zig Zag (Epiphyllum Anguliger) 9 cm

HouwenPlant ontwikkelt zich door en zet haar stappen in een beperkt assortiment succulenten/cactussen. Met ons eerste cactus concept Zig Zag 9 cm (Epiphyllum Anguliger) laten wij deze stap zien.
Wij geloven in het bieden van kant-en-klaar oplossingen voor consumenten. 
Wij telen en verkopen planten waar consumenten lang plezier van hebben.
 

Lees meer
 

Goud en Zilver voor HouwenPlant met nieuwe potanthuriums

Goud en Zilver voor HouwenPlant met nieuwe potanthuriums - Afgelopen donderdag heeft Tom van der Houwen namens HouwenPlant twee prijzen in ontvangst mogen nemen bij de Floriade Expo 2022 voor de Product Competitions van Anthuriums.

 

Lees meer
 

Update CoC certificaat

HouwenPlant heeft de laatste update van de GLOBAL G.A.P. Chain of Custody (CoC) certificaat ontvangen. Dit is een belangrijk certificaat voor alle bedrijven en handelaren die te maken hebben met GLOBAL G.A.P. gecertificeerde producten.

Lees meer
 

Varend Corso Westland 2023

Het Varend Corso Westland, een jaarlijks terugkerend evenement waar het Westlands product, bloemen, planten, groente en fruit aan het grote publiek op speciale wijze wordt gepresenteerd.

Lees meer
 

Glazen Tulp Award 2023 Anthurium Micra®

Anthurium Micra® genomineerd voor Glazen Tulp Award 2023 

Lees meer
 

Zomerse Inspiratie

Vanaf woensdag 21 april t/m vrijdag 30 april organiseren wij de huisbeurs ‘Zomerse Inspiratie’. Tijdens deze huisbeurs presenteren wij u het gehele assortiment en diverse toegevoegde waarden. 

Lees meer
 

Huisbeurs HouwenPlant

Kom onze producten, noviteiten en concepten scherp zien. Met een gehaktballetje of oliebolletje kunt u op veilige afstand ideeën op doen voor 2021. Week 52 en 53 (ma t/m do) staan we voor u klaar!

Lees meer
 

HouwenPlant en Coop halen 10.560 euro op voor het Rode Kruis in de strijd tegen corona

Met de verkoop van speciale Rode Kruis anthuriums hebben we samen met supermarktketen Coop een bedrag opgehaald van 10.560 euro voor het Rode Kruis. Van Vliet Potplanten heeft hierin gefaciliteerd. Van elke verkochte anthurium ging een euro naar de Nederlandse hulpverleningsorganisatie om een steentje bij te dragen tijdens de pandemie. 

Lees meer
 

We zijn 100% digitaal!

Vanaf nu verwerkt HouwenPlant haar directe orders 100% digitaal via Floriday. De oorspronkelijk gestelde deadline van 1 januari 2021 om 100% digitaal orders te kunnen verwerken via Floriday een goede stok achter de deur. Vorige week zagen we opeens licht in de tunnel en besloten we in afstemming met SDF om in week 50 over te gaan naar de nieuwe systematiek.

Lees meer
 

Nu ook verkrijgbaar bij HouwenPlant: heliconias

Wij breiden ons assortiment uit met de bloeiende kamerplant heliconia. De eerste heliconias zijn per direct en jaarrond verkrijgbaar in de potmaten 12 cm, 14 cm en 17 cm. Met de koude dagen is het een perfect moment voor de introductie van heliconias om het tropische gevoel in huis te halen. De planten vinden hun oorsprong in Zuid-Amerika en hebben een opvallende verschijning met de donkergroene bladeren en intens gekleurde rode, oranje, gele of roze bloemen.

Lees meer
 

Anthurium Esudo® een uitblinker in zijn klasse!

Het assortiment anthuriums is de laatste jaren flink uitgebreid met nieuwe soorten en cultivars. En daar komt nog een topper bij. Maak kennis met Esudo®: een uitblinker in zijn klasse! Per direct zijn de eerste aantallen van Esudo® beschikbaar waarna de aantallen in 2021 verder zullen toenemen.

Lees meer
 

NIEUW: Anthurium Make-Upz©

In samenwerking met creatief bureau Greencre8 introduceren wij een nieuwe anthuriumcollectie Make-Upz®: planten die op unieke wijze gedecoreerd zijn. Met deze introductie kunnen we nu ook anthuriums leveren in unieke kleuren zoals blauw, neongeel en -groen, fuchsia roze. Maar ook anthuriums met glitters en sneeuwvlokke

Lees meer
 

HouwenPlant sluit zich aan bij Fair Flora

Sinds kort bieden wij producten aan onder het Fair Flora-label. Als specialist in anthuriums was het voor ons een logische stap binnen de duurzame ontwikkeling die we de laatste jaren doormaken. “We zijn ons heel bewust van het feit dat wij als kwekerij een belangrijk rol vervullen in het wel of niet vervuilen van het milieu”, zegt Marco van der Goes, Manager Sales & Marketing bij Houwenplant. “Als sierteeltbedrijf willen wij mensen blij maken. Daar hoort ook een duurzaam product bij.”
 

Lees meer
 

Chain of Custody certificaat

HouwenPlant heeft het GLOBAL G.A.P. Chain of Custody (CoC) certificaat ontvangen. Dit is een certificaat voor alle bedrijven en handelaren die omgaan met GLOBAL G.A.P. gecertificeerde producten. Met het CoC certificaat kunnen handelaren, verwerkers en distributeurs op geloofwaardige wijze aantonen dat zij GLOBAL G.A.P. gecertificeerde producten verkopen en is gedurende het hele proces de status van het product te volgen, van kwekerij tot winkel.

Lees meer
 

Anthuriumactie voor het Rode Kruis

Vanaf 20 juli zijn speciale actie-anthuriums te koop bij supermarktketen Coop om geld op te halen voor het Rode Kruis. Van elke verkochte anthurium gaat €1,- naar de hulpverlening in de strijd tegen corona. De actie loopt van 20 juli tot en met 13 september bij alle Coop winkels in Nederland en is te herkennen aan de ‘Rode Kruis’ sticker.

Lees meer
 

Wij gaan voor duurzaam

Met aandacht voor mens en milieu is Houwenplant volop bezig met het ontwikkelen van een duurzaam concept. Uitgangspunt hierbij is dat de gebruikte materialen volledig afbreekbaar zijn, zodat er geen belasting is voor het milieu.

Lees meer
Anthurium mix in biologisch afbreekbare pot Jakarta vervaardigd uit cocosvezels
 

Succesvolle Trade Fair voor Houwenplant

Van 8 tot 10 november stond Houwenplant op de Trade Fair Aalsmeer. Deze internationale handelsbeurs is altijd weer de uitgelezen kans om exporteurs, groothandelaren en eindklanten uit binnen- en buitenland te informeren en enthousiasmeren over noviteiten in het aanbod.

Lees meer
 

Bedrijfsscan Houwenplant in Vakblad voor de Bloemisterij

Onlangs heeft het Vakblad voor de Bloemisterij een bezoek gebracht aan onze kwekerij in Hoek van Holland. Na een rondleiding door het bedrijf en een uitgebreid interview met Tom, Jany, Johan en Marco was er voldoende informatie vergaard om een mooi artikel te schrijven over Houwenplant.

Lees meer
 

September = Hartstichtingsmaand

Net als vorig jaar heeft Houwenplant ook dit jaar weer haar hart laten spreken door mee te doen aan de Hartstichtingscampagne. Doel van deze campagne is om geld in te zamelen voor de Hartstichting, zodat er meer onderzoek kan worden gedaan naar hart – en vaatziekten bij vrouwen.

Lees meer